Сасуоло превъзмогна загубата от Кротоне с 1:4 в предходния кръг с минимален успех с 1:0 над Сампдория при домакинството си от 36-ия кръг на Серия А. Единственият гол в мача бе дело на Матео Политано и падна през втората част.

Така със спечелените три точки Сасуоло се изкачи на 12-о място с 40 точки. Сампдория е девети с 54.

Сасуоло имаше осезаемо превъзходство през първата част, като на практика сътвори всичко по-любопитно в първите 45 минути.

Матео Политано излезе на опасна стрелкова позиция в 26-ата минута и с удар от границата на наказателното поле прати топката покрай вратата.

В 27-ата минута Доменико Берарди навърза няколко защитници и стреля фронтално на вратата, но Емилиано Вивиано направи страхотно спасяване.  

Късмета си в 32-ата минута опита Аджапонг, но и неговият изстрел бе отразен от Вивиано.

След почивката „зелено-черните“ вкараха топката в мрежата чрез Доменико Берарди, но попадението не бе зачетено заради отсъден фаул в атака.  

Натискът на домакините продължи и в 65-ата минута Матео Политано потърси изненада, ала Вивиано с впечатляващо спасяване отрази.

Така търсеното от Сасуоло попадение падна в 68-ата минута. Дънкан изведе страхотно Политано, който от малък ъгъл наниза гол в мрежата на Сампдория за 1:0.

В следващия кръг Сасуоло е гост на Интер. Сампдория е домакин на Наполи.