Сампдория постигна един от най-невероятните обрати от началото на сезона в италианския шампионат. След като изоставаха с 0:2 в домакинството си на Сасуоло пет минути преди края на мача, "моряците" в крайна сметка изковаха успеха с 3:2. 

Гостите бяха повели с попаденията на Федерико Ричи и Антонио Рагуза в средата на втората част и не се виждаше как могат да изпуснат аванса си. Но ветеранът Фабио Куалярела и Луис Муриел с два гола в последните минути изковаха страхотния обрат. 

Този мач започна с доста скована игра и без особено много положения преди почивката. Но след нея и двата отбора се развихриха. След няколко пропуска, Сасуоло откри резултата в 64-та минута, когато Антонио Рагуза направи страхотен пробив до аутлинията и намери Федерико Ричи във вратарското поле и той непокрит се разписа за 1:0. 

Десет минути след това изглеждаше, че гостите печелят мача. При една страхотна контра Лоренцо Пелегрини изведе Рагуза зад защитата и той напредна, оставайки сам срещу вратаря, като го преодоля с хубавия си удар за 2:0. 

Но домакините не бяха казали думата си. В 84-та минута ветеранът Фабио Куалярела беше изведен перфектно зад защитата и той в такива ситуации не пропуска - 1:2. И така началото на обрата беше положено. 

Само две минути след това Куалярела открадна една нескопосано отиграна топка от защитник на Сасуоло в центъра и изскочи сам срещу вратаря. Той беше настигнат от съперник, но хитро пусна на свободния Луис Муриел и той опъна мрежата за 2:2. 

Всичко приключи в продължението на мача, когато Сампдория получи правото да изпълни дузпа. Муриел запази хладнокръвието си и реализира за 3:2, с което хвърли в невиждан екстаз трибуните на "Мараси". 

След този развой Самдприя събра 18 точки и излезе на 9-та позиция с равен актив с осмия Киево. Сасуоло е малко над чертата на изпадащите със своите 13 точки, с шест повече от Пескара, който е последен под нея.