Срещата от 9-ия кръг на Серия А межуд Болоня и Сасуоло ще има много специален заряд. Освен че сблъсъкът се явява дерби на областта Емилия-Романя, той също ще противопостави баща и син. Става дума за треньора на Сасуоло Еузебио Ди Франческо и нападателя на Болоня Федерико Ди Франческо.

Двубоят е днес от 19 часа българско време, а наставникът заяви, че е горд да се изправи срещу тима на сина си в среща от калчото. „Видях се с Федерико във вторник, а в петък също говорихме. Пошегувахме се един с друг – нормалните неща между баща и син. Той ще се фокусира върху това да се представи възможно най-добре за Болоня“, каза Еузебио Ди Франческо.

„Не бих казал, че това е сблъсък между баща и син, просто е съвпадение, но то ме кара да се чувствам горд. Кого ще подкрепят останалите в семейството? Те нямат право да стъпват на стадиона!“, добави с усмивка специалистът.

„Болоня винаги играе силно у дома, като изключим мача срещу Дженоа, когато тимът остана с 10 души. Те са много организирани и много талантливи млади играчи, които са силни в ситуациите един срещу един. По отношение на развитието на атаките те подхождат по начин, близък до нашия стил на игра, макар ние да разчитаме повече на вертикалните пробиви и пасове“, допълни треньорът на Сасуоло.