Сампдория постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Интер от единайстия кръг на Серия А. По този начин „нерадзурите“ допуснаха пета загуба от началото на сезона. Бъдещето на старши треньора на Интер Франк де Бур е поставено на карта.

„Моряците“ започнаха активно мача и в 8-та минута Фабио Куалярела бе изведена на добра позиция, но ударът му не бе точен. Пет минути по-късно се откри нова възможност пред играчите на Сампдория, но ударът на Луис Муриел не намери целта.

Самир Ханданович направи зрелищно спасяване в 17-та минута, когато отрази удара на Фабио Куалярела.

Лука Торейра бе близо до това да вкара в 31-та минута, но след удара му с глава топката се спря в левия стълб на вратата на Ханданович.

Марсело Брозович отправи хубав удар в 39-та минута, но топката срещна напречната греда на вратата на Пуджони.

Интер организира добра атака в 41-та минута, когато Едер взаимодейства с Мауро Икарди, който стреля с глава, но неточно в аут.

Сампдория поведе в 44-та минута, когато Фабио Куаляреала се възползва от паса на Карол Линети и изпрати топката във вратата на Ханданович.

Мауро Икарди се отчете с нов много сериозен пропуск в 68-та минута.

Самир Ханданович направи ново спасяване в 86-та минута, когато отрази удара на Луис Муриел.

Родриго Паласио бе близо до това да вкара изравнителен гол за Интер в добавеното време на срещата, но след удара му топката срещна напречната греда.

Сампдория и Интер имат по 14 точки след изиграването на мачовете от единайстия кръг в Серия А.