Рома победи с 2:1 Фулъм в мача от четвъртия кръг в Група Е на Лига Европа на „Олимпико”. След победата италианците изместиха англичаните от второто място. В другата среща от потока Базел победи ЦСКА с 3:1.

Гостите от Острова поведоха в резултата с гол на Камара през първото полувреме от дузпа. С две попадения през второто полувреме – на Рийзе и Окака Чука – „вълците” взеха трите точки. Фулъм пък трябваше да довърши срещата с 9 души, след като Невланд и Кончевски си изкараха червени картони.

Двубоят започна отлично за гостите, които поведоха в резултата в 19-та минута. Минута по-рано Демпси подаде към Камара в наказателното поле, последният бе свален от Аднреоли и реферът отсъди дузпа в полза на англичаните. Зад топката застана потърпевшият и вкара за 1:0, като така и приключи и първото полувреме.

Второто полувреме пък започна кошмарно за играчите на Рой Ходжсън. В 49-та минута Невланд си изкара директен червен картон за фаул отзад срещу Даниеле Де Роси.

Численото предимство на терена, оказа очаквано влияние и Рома успя да изравни резултата. В 69-та минута Рийзе засече центриране от корнер и вкара за 1:1. В 76-та минута пък, вкаралият и на ЦСКА, Окака реализира за 2:1 и така италианците извършиха пълен обрат в мача.

В 91-та минута Кончески си изкара червен картон за фаул срещу Тадей и така Фулъм завърши срещата с 9 души.

Класиране:

1. Базел 9

2. Рома 7

3. Фулъм 5

4. ЦСКА 1

Оставащи мачове:

Фулъм – ЦСКА

Рома – Базел

ЦСКА – Рома

Базел – Фулъм