Франк Рибери откри головата си сметка в Серия А след своя летен трансфер във Фиорентина, ала победата отново се изплъзна на неговия тим. По еднакво наивен и драматичен начин „виолетовите” изтърваха аванс от 2:0 като гост срещу Аталанта в 4-ия кръг на калчото, за да си тръгнат от Бергамо с 2:2.

Младата звезда на флорентинци Федерико Киеза откри резултата на „Атлети Адзури д’Италия” в 24-ата минута с красиво воле. Италианският национал посрещна избитата след ъглов удар топка в дъгата и нанесе силен шут с десния крак. По пътя си към мрежата тя се отклони от тялото на Хосе Луис Паломино – бившият играч на Лудогорец – и заблуди вратаря – 0:1.

В средата на второто полувреме всичко изглеждаше така, сякаш се развива по вкуса на Фиорентина. В 66-ата минута Киеза даде финалния щрих на контраатаката и с много прецизно високо центриране намери Рибери на скорост отляво. От въздуха ветерана шутира с левия крак неспасяемо в долния ляв ъгъл – 0:2.

Заключителните минути обаче бяха изцяло за Аталанта. Тимът на Джан Пиеро Гасперини намали в 84-ата минута след акробатично изпълнение от бившия футболист на „виолетовите” Йосип Иличич. Той укроти дълъг пас над защитата, а още преди топката да е тупнала на земята от упор разстреля вратаря – 1:2.

В първата минута от добавеното време гол на Марио Пашалич за Аталанта беше отменен след консултация с ВАР, която откри игра с ръка. За сметка на това в 5-ата минута от продължението Тимоти Кастан с много красив външен фалц порази долния десен ъгъл за крайното 2:2.

Резултатът остави Фиорентина на последното 20-о място в италианския елит с едва 2 точки. Флорентинци са единственият тим без успех в първите 4 кръга. Аталанта заема 5-а позиция със 7 в актива си.