„Мачът срещу Интер е най-добрият в моята кариера. Ние още не сме на полуфинал, но имаме много добри шансове да попаднем там”, заяви треньорът на Шалке Ралф Рангник след сензационната победа с 5:2 като гост на Интер в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига.

„Можеше да им вкараме още голове, например и гредата трябваше да бъде попадение, така че 6:2 или 7:2 си беше напълно реално.”

„Определено това е най-добрият мач за мой отбор, откакто съм треньор. Знам, че ако някой беше казал преди срещата, че ще отнесем Интер с три гола разлика, щеше да бъде обявен за луд.”

„Пуснах Хурадо като титуляр, след като изгледах Интер - Милан през уикенда. Там имаше толкова много пространство в единия фланг и никой не се сети цял мач да го използва. Така че това беше неговата игра, а от Интер нямаше как да му противодействат.”

Днес първото полувреме си беше направо потресаващо, можеше да завърши 5:5. Но никога и не съм си помислял да се наредим и само да се защитаваме, защото който само се брани с Интер, го чакат големи неприятности.”

„Поздравявам Еду Гонсалвеш, който получи шанс да се представи на ниво срещу актуалния европейски шампион и се възползва по най-добрия начин. Сега може и малко да празнуваме, но трябва да се съсредоточим върху съботния ни мач с Волфсбург”, коментира Рангник след историческия за Шалке успех в Милано.