Старши треньорът на Интер Леонардо бе останал без глас след загубата с 2:5 у дома от Шалке в Шампионската лига, и сподели, че това е ужасна седмица за него и отбора.

„Ужасна седмица,” заяви той, визирайки и загубата в миланското дерби с 0:3 през уикенда. „Стартирахме мача добре, и изобщо не можех да си представя, че нещата могат да се развият така. Шалке имаше шест-седем удара към вратата, и вкара пет от тях.”

До събота Интер все още се бореше на три фронта, а сега сезонът направо си изглежда провален за „нерадзурите”. „С начина, по който играем, бе неминуемо да се стигне дотук. Много неща ни се случиха, и по различни причини отделните елементи не работят. На теория, играем в защита така, че да покриваме зоните, в които започват контраатаките, но в действителност загубихме баланса в играта си.”

„Изглежда нереално да се опитаме да наваксаме това изоставане на реванша, но трябва да се опитаме, да играем, и ще видим какво ще стане,” добави Леонардо. „Когато играеш футбол, трябва да си оптимист. Аз правя моя избор, върша си работата, и влагам духа си в това. И днес бяхме с правилната настройка, но двата гола през второто полувреме промениха целия мач.”