В невероятен мач на “Джузепе Меаца” отборът на Шалке сензационно победи Интер с 5:2 и на практика отстрани настоящия шампион от надпреварата.

Двубоят в Милано със сигурност заслужава етикета “луд”, след като немците унижиха фаворита в мача на собствения му терен в двубой с цели седем гола.

Още със своя старт, мачът загатна, че няма да бъде обикновен. Едва в 1-а минута Интер откри резултата след сензационен гол на Деян Станкович. Опасен пас към наказателното поле на Шалке изненада защитниците и се наложи вратарят Мануел Нойер да излиза напред и да избива с глава. Топката обаче попадна в сърбина, който от малко пред централната линия на терена с мощна тупалка по въздуха вкара в опразнената врата.

След попадението, атаките пред двете врати се редуваха една след друга. Така в 17-а минута Шалке успя да изравни. След центриране от корнер и удар с глава на Пападопулос, топката стигна до Жоел Матип, който от 5 метра вкара за 1:1.

Домакините реагираха като опарени и се втурнаха да търсят втори гол. Той падна в 33-а минута, а негов автор бе Диего Милито. Аржентинецът засече от близо хитър пас с глава на Камбиасо и реализира втория гол във вратата на Мануел Нойер.

Головото шоу за първото полувреме обаче не бе свършило и в 40-а минута Шалке стигна до второ изравняване. Баумйохан асистира на Еду, който стреля от малък ъгъл, Жулио Сезар изби, но при добавката нападателят бе точен за 2:2.

Втората част отново започна с атаки към двете врати, а в 53-а минута дойде време за дежурния гол на Раул в Шампионската лига. Опитният нападател пое топката на границата на наказателното поле, майсторски се измъкна от отбраната и с прецизен удар под тялото на Жулио Сезар даде аванс на Шалке за първи път в мача.

Кошмарът за Интер стана пълен 4 минути по-късно, когато след наглед безобидно центриране на Хурадо отдясно, в опита си да изчисти, Андреа Ранокиа с шпагат заби топката в собствената си врата.

Краят на надеждите за Интер сложи Кристиан Киву, който в 62-а минута получи втори жълт картон за нарушение срещу Еду и по този начин остави съотборниците си с човек по-малко.

В оставащите 30 минути Шалке си правеше каквото поиска с европейския шампион и съвсем заслужено стигнаха до пети гол, който сведе шансовете на Интер за продължаване напред до чисто математически.

В 75-а минута Джеферсън Фарфан се подигра с Ранокиа, след което стреля в гредата. Топката се върна в притежание на Шалке, Хурадо подаде към Еду, който от границата на наказателното поле с мощен шут оформи крайното 5:2.

Реваншът в Гелзенкирхен е на 13 април, а за да се класира напред Интер ще трябва да вкара четири гола повече от своя съперник…


szólj hozzá: In2-5Sc All