Треньорът на Лацио Владимир Петкович не пропусна възможността да жегне Ювентус след загубата от Рома снощи. „Бианконерите“ паднаха с 0:1 и дават възможност на Наполи и „римските орли“ да ги догонят в класирането.

Треньорът на Юве Антонио Конте оправда поражението с натрупаната умора заради гостуването на Селтик в Шампионската лига през седмицата, а Петкович заяви, че никога не би използвал европейските клубни турнири като извинение за слаб резултат в първенството.

„Ние нямаме алиби“, каза босненският специалист. „Европейските мачове могат да причинят умора, както се случи с Ювентус срещу Рома снощи, но ние си пожелахме да яхнем колелото и сега ще въртим педалите.“

„Близо сме до нивото си отпреди няколко седмици, така че не се тревожа. Дали мислим за скудетото? Не, ако гледаме на някъде, то е през рамото ни, защото още от началото на сезона хората ни брояха за малък клуб“, допълни той.

„Срещу Сиена (в понеделник – б.р.) нямаме право на грешка. Този мач изисква да се раздадем на 120 процента. Вярно е, че напоследък нямаме късмет, но съдбата помага на смелите“, завърши Петкович.