Треньорът на Ювентус Антонио Конте обясни поражението с 0:1 от Рома снощи с умората, натрупана в играчите му след мача със Селтик в Шампионската лига през седмицата.

Това бе втора загуба за „бианконерите“ през сезона след мач в евротурнирите, като предния път те паднаха от Милан дни след като бяха надиграли Челси с 3:0.

„Още преди мача с Фиорентина казах, че със сигурност няма да ни хареса да изиграем 3 мача за седем дни“, заяви Конте. „Платихме си за умората, която усещахме. Ако имахме още един ден, нещата щяха да са по-добри – щяхме да сме отпочинали и реорганизирани. Това е единственото извинение за за тази загуба, при която не играхме като отбор, а тогава всеки отбор може да ни победи.“

„Комплименти за Рома, това бе добра победа. Отборът им промени облика си, затова нямаше над какво да се подготвяме преди двубоя. Ще ми се да имах повече информация, тогава можеше и да се представим по-добре.“

„Надявам се за в бъдеще, когато се прави програмата за шампионата, да се покаже малко повече уважение към клуба, който дърпа Италия напред в Европа“, добави Конте.