Фиорентина допусна второ поредно поражение в Серия под ръководството на Стефано Пиоли. Толкова очакваното домакинство срещу Сампдория от втория кръг донесе единствено огорчение с 1:2 и така флорентинци все още нямат спечелена точка от началото на сезона в калчото.

Два гола в разстояние на пет минути свършиха работата за гостите от Генуа, които се възползваха по перфектен начин от слабостите във „виолетовата” защита. Домакините нямаха проблеми с воденето на играта, но когато нещата опираха до това да се действа сигурно пред собствената си врата, флорентинци се пропукаха в най-важните мигове.

Още в 10-ата минута Фиорентина можеше да открие резултата след чудесен пробив на Федерико Киеза. Италианецът отправи никак нелош изстрел, който вратарят Кристиан Пуджони отрази.

След тази ситуация домакините имаха трудности да стигнат до нова опасност, а сигналната лампичка светна без предупреждение в 32-ата минута. Гастон Рамирес получи отдясно и тръгна към границата на наказателното поле, откъдето нанесе тежък шут към вратата. Спортиело боксира, но го стори право към Джанлука Капрари, за когото не бе трудно да вкара – 0:1.

Само три минути по-късно Ненад Томович направи голяма глупост, като игра с ръка в наказателното си поле при битка за позиция с Фабио Куалярела. Реферът забеляза това и назначи дузпа. От бялата точка тъкмо Куалярела стреля безупречно в горния десен ъгъл – 0:2.

В края на полувремето на появилият се като принудителна смяна Жил Диас не можа от два поредни опита да се разпише. Първият му шут бе спасен от Пуджони, а добавката улучи играч, застанал пред вратата.

Сампдория можеше да стартира ударно второто полувреме, като в 48-ата Капрари пропусна да добави още един гол на сметката си. В отговор на това Фиорентина намали две по-късно. Бруно Гаспар отклони с глава топката към намиращия се на дузпата Милан Бадел, а той нанесе не най-впечатляващия удар, но пък Пуджони се издъни – 1:2.

В 72-ата минута Киеза можеше да спаси поне точката за Фиорентина, но от чиста позиция изпрати шута си право в центъра на вратата. До края на срещата въпреки всичките си усилия домакините не стигнаха до друга опасна ситуация и така регистрираха нова загуба.

Фиорентина заема предпоследното 19-о място без спечелена точка, докато Сампдория е 5-и с две победи и 6 пункта.

Серия А, 2-и кръг, резултатите от неделя:

Милан – Каляри 2:1

Киево – Лацио 1:2

Кротоне – Верона 0:0

Фиорентина – Сампдория 1:2

Наполи – Аталанта 3:1

СПАЛ – Удинезе 3:2

Торино – Сасуоло 3:0