Втородивизионният италиански Палермо, в който играе българският национал Ивайло Чочев, може да избегне фалита в последния възможен момент. Сицилианците са изправени пред ръба на пропастта и имат осигурени средства само до края на настоящата кампания. 

За да се спасят от нерадостната съдба, те трябва да се сдобият с нов собственик и такъв се е появил на хоризонта. Това е консорциумът "Йорк Капитал Мениджмънт", който само до преди няколко дни искаше да купи елитния Сампдория, но не се разбра за сделката с настоящите му босове. 

Според медиите на Апенините, разговорите със собственика на "розанерите" Маурицио Дзампарини текат от вече десет дни и някои пречки за осъществяването на сделката вече са отстранени. Но за феновете на Палермо все още е твърде рано да се радват, че ще има сделка, защото има твърде много разговори да се проведат още. 

Ако сделката се осъществи, ръководен пост в тима на Чочев ще заеме италианската футболна легенда Джанлука Виали, който е едно от лицата на въпросния консорциум. Неговите ръководители искат да пробият в италианския футбол и затова търсят място, в което да инвестират.