Палермо на българския национал Ивайло Чочев се изкачи на върха на класирането на италианската Серия Б. Това стана след важна победа в гостуването на Перуджа с 2:1, дошла след много битка и треперене в края. 

Родният полузащитник започна битката на пейката и се появи на терена в заключителните осем минути. В момента на появата му резултатът беше 2:0 за сицилианците, но в края домакините успяха да намалят и натиснаха за изравняване, но не стигнаха до такова. 

Иначе големият герой на Палермо беше Джордже Пушкаш. Румънецът наниза и двете попадения за тима си, като откри резултата във 2-та минута, а после удвои във втората минута, но на второто полувреме. И така поднесе на тепсия трите точки. 

Умар Садик изпусна дузпа за Перуджа в 65-та минута, Чочев се появи в 82-та минута за гостите, а домакините намалиха чрез Федерико Мелкиори в 89-та минута. До края те натиснаха жестоко, изпуснаха два шанса за гол, но така и не вкараха и трябваше да се примирят с поражението. 

След тази развръзка Палермо излезе временно на върха с 41 точки, преди изиграването на мача на прекия конкурент Бреша. Перуджа е точно в подножието на местата за плейофите за място в Серия А от новия сезон с 29 точки, като това му отрежда деветата позиция. 

За Палермо това е малка глътка въздух, защото клубът е притиснат жестоко към стената от множеството дългове. Дори в Италия очакват на 15 февруари сицилианците да обявят фалит и да бъдат изхвърлени от Серия Б, освен ако не се намерят пари за оцеляването.