Новият инвеститор във втородивизионния Палермо Дарио Мири призна, че финансовият статут на клуба все още остава неясен и не е сигурен как точно ще се изплащат заплатите оттук нататък.

Именно Мири спаси от фалит клуба, в който се изявява родния полузащитник Ивайло Чочев. Компанията на бизнесмена преведе жизнено необходими 2,8 милиона евро. Сумата официално се води аванс за закупуването на рекламни пространства за следващите 4 години.

За момента обаче това се оказа просто временно решение. Сумата беше използвана, за да се покрият огромните задължения към футболистите за предишните месеци. До 18 март Палермо трябва да изчисти забавените плащания за месеците януари и февруари.

„Въпреки огромните трудности получихме пълната документация за финансите на Палермо. В позиция съм да заявя, че клубът има дългове в размер на 47 милиона евро”, заяви Мири.

Предишният президент и собственик на Палермо Маурицио Дзампарини в момента е разследван за финансови измами и пране на пари чрез странна схема, създадена с цел да изфабрикува финансовата стабилност на Палермо през предишните години. Дзампарини е основал компания, на която е продал марката „Палермо Калчо” за огромна сума, след което я е отдал под наем на клуба срещу много по-ниска сума, като така е елиминирал дълговете.

„Проблемът с този бранд не е много ясен. Не знаем дали става дума за кредит, за дълг, дали е те са гарантирани или не. Не разбирам много този въпрос. Страхувам, че човекът, който е измислил това, се е постарал то да не бъде разбрано от болшинството хора”, добави Дарио Мири.

Настоящият директор в Палермо Рино Фоски с голяма сигурност обеща, че заплатите за януари и февруари ще бъдат изплатени. „Той (Рино Фоски – б.р.) най-вероятно има някакво решение, но предвид документите, с които разполагам, не виждам какво би могло да бъде то”, контрира Мири.