Защитникът на Милан Алесандро Неста си навлече гнева на тифозите на росонерите, след като обяви, че след осем години на Сан Сиро продължава да обича Лацио.

Неста е юноша на римляните, като започва да тренира при орлите още като 9-годишно момче през 1985 година. През 2002-ра той бе продаден на Милан срещу 30 милиона евро, въпреки протестите на привържениците в Рим, които го боготворяха, но след трансфера го обяви за изменник.

„Изненадан и разочарован съм от това, защото дори и да нося червено-черната фланелка, моето сърце е синьо-бяло”, каза 33-годишният Неста.

„Лацио представлява моя живот. Родих се, израснах и подържах този клуб. Моите родители и всички мои приятели са фенове на Лацио.”

„Отношенията ми с феновете са нормални. Последния път, когато бях на Олимпико, те не ме освиркваха и си мисля, че това е нещо положително”, заяви световният шампион с Италия от 2006 година.

Алесандро Неста също така не пожела да коментира изказването на настоящия президент на Лацио Клаудио Лотито, който заяви, че бранителят е в залеза на кариерата си. „Наистина не ме интересува какво казва той”, каза Неста.