Агентът на Душан Влахович - Дарко Ристич, посети Торино, за да преговаря с Ювентус за заплатата на нападателя в новия му дългосрочен договор.

23-годишният сръбски нападател започна добре сезона, като вкара четири гола в първите четири мача, но след това няма попадение в шест срещи и доверието към него отново започна да намалява.

Очакваше се Влахович да бъде водещ голмайстор в ерата на Ювентус след Кристиано Роналдо, оправдавайки инвестицията от 80 милиона евро, но неговите 28 гола в 76 мача за клуба се оказаха разочароващи.

"Гадзета дело Спорт" съобщава, че заплатата на сърбина ще се повиши до 12 милиона евро на сезон от юли нататък, валидни за последните две години от договора му с Ювентус.

Клубът обаче не може да си позволи толкова висока сума, така че се стреми да му предложи нов дългосрочен договор. Идеята е да се намали заплатата му до около 8-9 милиона евро на сезон и сделката да се удължи до 2027 или 2028 година.

Влахович е щастлив в Ювентус и има желание да остане, но всичко зависи от това дали е съгласен на по-ниска заплата. В противен случай по-убедителна оферта през лятото може да го отмъкне от Торино.