Фиорентина отново е възможно да има сериозни проблеми с европейското си участие. Нещата в серия А започнаха сериозно да „куцат“ за Винченцо Италиано и компания, като след минималното поражение от Ювентус, „виолетовите“ заемат едва 10-ата позиция във временното класиране.

Припомняме, че през миналия сезон, Фиорентина участва в два финала, като и двата бяха загубени от „ла виола“, съответно срещу Интер за купата на Италия, и Уест Хем в Лигата на конференциите. Сега, по всичко изглежда, че съставът от Флоренция отново ще трябва да хвърли всичко в Копа Италия и третата по сила надпревара на стария континент, за да опита да си осигури нови изяви по европейските терени и през идната кампания. Това обаче по никакъв начин не дава гаранции за успех на Фиорентина, които сякаш с „лека ръка“ пропуснаха някои шансове за повече точки в първенството и по-предно класиране към днешна дата.

След загубата от Ювентус, наставникът на тима, Винченцо Италиано обясни причините за лошия резултат при гостуването на „старата госпожа“ и сподели какво е попречило на Фиорентина да си тръгне поне с точка от Торино.

„Искам да кажа, че това е трети пореден двубой, който губим с  1:0 от Ювентус. За трета поредна година, губим с един и същи резултат при гостуванията си на Юве и това определено остава един горчив вкус за нас. Не е приятно и сякаш показахме твърде голям респект към нашия противник, а през първото полувреме ни липсваше агресия. Точно това, че не бяхме достатъчно агресивни преди почивката, може би ни коства загубата. Ювентус контролираше нещата, и заслужено отбеляза гол, и макар че през второто полувреме, ситуацията значително се подобри, така и не успяхме да достигнем до изравнително попадение. Имахме добри шансове, но сме длъжни да приемем случилото се, и да гледаме към следващия си мач в Европа“, коментира специалистът