Испанският нападател на Ювентус Алваро Мората е бил диагностицирен с цитомегаловирус. Според Calciomercato.com именно това заболяване е причина за слабата форма в последно време на играча и това, че му прилошава.
 
Наставникът на “бианконерите” Андреа Пирло потвърди, че на Мората му е прилошало в съблекалнята след загубата с 1:2 от Порто в първа осминафинална среща от Шампионската лига.
 
Цитомегаловирусът е често срещан и е смятан за безвредно в повечето случаи заболяване. Той е подобен на херпес вируса, който може да причини варицела.
 
Когато човек е заразен с цитомегаловирус, той може да изпитва гриповидни симптоми, но обикновено имунната система се справя лесно с него и до три седмици отново всичко е под контрол, пише Football Italia. Симптомите може да включват болки в мускулите, умора и възпалено гърло. Смята се, че вирусът може да създаде по-съществени проблеми на бебета и на хора с по-слаба имунна система.

В идеалния случай Мората би получил почивка за известен период от време, но отсъствието на контузения Пауло Дибала не оставя много опции за атаката на Пирло.