Съперникът на ЦСКА в Лига Европа - Рома иска да играе в Шампионска лига през следващия сезон, призна треньорът на тима Пауло Фонсека. Той се надява, че след пристигането на новите собственици отборът ще се стабилизира. Фонсека вече втора година е начело на „вълците“, но през първия сезон определено не постигна целта попадане в Шампионската Лига. Сега амбициите на клуба са отново завършване в топ 4, но мечтите на новите предводители на Рома са много по-големи. Те искат купи и титли и да върнат радостта на „тифозите“ от вече позабравените трофеи. 
 
"Не съм се отказал от желанието си да донеса трофей в Рим, но няма да е лесно. Все пак съм уверен, че благодарение на шефовете тимът ще се стабилизира и тази година наистина трябва да се класираме за Шампионската Лига, нямаме друг верен ход", сподели португалецът.
 
Все още доста специалисти се питат Фонсека ли е точният човек за Рома, но бившият наставник на Шахтьор поне засега запазва поста си. 
 
„Трудно се работи в Италия и всеки мач е истинско предизвикателство. Трябва да се бориш за победата, нищо не идва даром, но определено научих много за себе си като човек и за италианския футбол. Харесвам Серия А заради нейната конкурентност и искам да видя Рома в челото на класирането. Амбициите са големи, очакванията също, но е добре да бъдем реалисти. Знайте, че това е проект, който тепърва ще се развива, а пандемията също повлия доста лошо", каза още Фонсека.