Футболист №1 на България за 2018-а година Кирил Десподов продължава да търси утвърждаване в състава на италианския Каляри. Бившето острие на ЦСКА реализира трансфер в сардинския клуб през зимата, но изпитва трудности да се интегрира в титулярния състав на Роландо Маран.

Откак е акостирал в Сардиния, Десподов има изиграни близо 90 минути общо. Младият българин лекуваше няколко травми в хода на полусезона, които му попречиха да разгърне потенциала си, но именно контузии с други основни играчи за старши треньора може да дадат възможност на Десподов да изиграе пълни 90 минути в последния мач за сезона срещу Удинезе.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️🇧🇬

A post shared by Kiril Despodov (@despodov32) on

Нападателят Леонардо Паволети страда от дискомфорт в адукторите, докато друг футболист в предни позиции – Алберто Чери, има мускулно разтежение. И двамата получиха своите травми при последното гостуване на Дженоа. Това може да възпре Роландо Маран да ги рискува срещу Удинезе, чийто мач е без значение за Каляри.

Офанзивният български футболист не е записвал минути с екипа на първия отбор на Каляри в последните два месеца и половина. През това време Роландо Маран му дава възможност да се изявява за резервите на клуба.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️

A post shared by Kiril Despodov (@despodov32) on