Рома продължи битката си за топ 4 с успех с 3:0 над Удинезе. Срещата на „Олимпико“ премина под диктовката на тима на Жозе Моуриньо, който не създаде много на брой положения, но бе далеч по-ефективен пред вратата на противника и на свой ред не допусна шансове за гол пред своята. „Джалоросите“ вече събраха 56 точки и са трети във временното класиране. „Бианконерите“ от Удине пък са 12-ти с 39 пункта.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Срещата започна далеч от атрактивно, като в първите 15-20 минути отборите се опознаваха и не опитваха нищо рисковано.

Малко след изминаването на половин час игра Роберто Перейра бе уцелен в ръката от топката, без да има шанс да я свие и след преглед с ВАР главният съдия отсъди дузпа.

Изненадващо, Брайън Кристанте се нагърби с изпълнението, но не сполучи. Дефанзивният хал удари гредата, но за негово щастие топката се озова у Едоардо Бове, който откри.

До почивката не последва нищо опасно, но с началото на втората част „вълците“ взеха инициативата в свои ръце. В 55-ата минута Андреа Белоти подхвана контраатака и успя да намери капитана Лоренцо Пелегрини на чиста позиция, а атакуващият халф не сбърка за 0:2.

Десетина минути по-късно в мача бе отсъдена и втора дузпа, но за Удинезе. Грешникът при дузпата за римляните Перейра се нагърби с изпълнението, но Руи Патрисио спаси удара му.

В първата минута на добавеното време влезлият от пейката Тами Ейбрахам отбеляза красив гол с глава след центриране на Леонардо Спинацола и оформи класическото 3:0.