Рома победи с 2:0 Фиорентина в мач от 18-ия кръг на Серия А. И двете попадения за "вълците" вкара Пауло Дибала.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Ключов момент за срещата настъпи още в 4-ата минута, когато Додо си изкара жълт картон. 24-годишният бразилец си заслужи и втори такъв, както и червен картон още в 24-ата минута на двубоя, оставяйки "виолетовите" с човек по-малко. 

В 40-ата минута падна и първия гол за домакините, който бе дело на Пауло Дибала. Тами Ейбрахам намери съотборника си, който стреля от границата на накзателното, за да даде преднина на "вълците". 

През второто полувреме отново Рома бе по-активният отбор. В 51-ата минута на мача Зеки Челик стигна до добро голово положение като стреля в десния ъгъл на вратата. Стражът на Фиорентина обаче се справи отлично и изби топката, която срещна и гредата преди да излезе. Три минути по-късно пък гостите комбинираха добре и Джакомо Бонавентура стреля от границата на наказателното, но ударът му бе блокиран от защитник на Рома.

В 61-ата минута Тами Ейбрахам бе близо до втория гол за Рома, който да успокои срещата, но изстрелът му вътре в пеналтерията бе прекалено слаб, за да затрудни Пиетро Терачано. 

Решаващото попадение падна в 82-ата минута и отново бе дело на Дибала. Аржентинецът се възползва от хубаво подаване на Ейбрахам при страхотна контраатака на "вълците", а след това прати и топката в мрежата за 2:0.

С тази победа Рома настигна Лацио и Аталанта в класирането, като остава на седмото място само заради по-лоша голова разлика. Фиорентина пък заема 10-то място в таблицата с 23 точки от 18 мача.