Преговорите между Челси и Рома за нападателя Един Джеко са претърпели пълен провал, съобщава "Индипендънт".  

След множеството опити "сините" в крайна сметка не са успели да постигнат договорка с "вълците" за футболиста, който бе сред основните трансферни цели на мениджъра Антонио Конте.

Челси предлага 26 милиона на Рома за Джеко

Напоследък дори се появиха слухове, че сделката ще бъде обявена съвсем скоро, но май такава изобщо няма да има. Последната оферта на лондончани бе в размер на 26 милиона паунда, като дори Джеко бе договорил и личните си условия с клуба.

Конте настояваше за нов нападател, който да е конкуренция на Алваро Мората, но май ще трябва да се задоволи за пореден път с моментните проблясъци на Миши Батшуай. Белгийският нападател отново се прояви със синята фланелка, след като вкара две попадения за успеха с 3:0 над Нюкасъл в мача от 1/16 финалите за ФА Къп. 

Джеко не иска в Челси

Батшуай също бе замесен в евентуалния трансфер на Джеко. "Сините" смятаха да го изпратят под наем в Рома като част от сделката.

Италианският наставник на "сините" заяви след срещата, че по всяка вероятност Батшуай ще остане в тима, тъй като са му нужни поне трима нападатели, които да могат да играят във всички надпревари. 

Челси със значителен прогрес на фронта "Джеко"

"Наем ли? Не знам какво се случва. Когато се състезаваш във Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп, имаш нужда поне от трима нападатели. Ще видим какво ще стане по време на трансферния прозорец. Това обаче не значи, че Миши ще бъде отдаден под наем", коментира Конте.