Челси успя да осъществи по-сериозен пробив в диалога с Рома относно желанието да закупи в пакет бранителя Емерсон Палмиери и голмайстора Един Джеко, твърди „Скай Италия”.

Вчера доста от информациите по темата не вещаеха добра развръзка за английския шампион, чието време да намери нов нападател на зимния пазар лека-полека изтича. Налице бяха сериозни разминавания в частта от сделката, касаеща босненския нападател.

Жената, която "копае гроба" на Конте в Челси

В последните часове обаче страните видимо са сближили позициите си. За подобно нещо потвърди и трансферният гуру Джанлука Ди Марцио. Според него ще са нужни още 24 до 48 часа, за да се финализира сделката окончателно.

Търпението на Челси към Рома е на привършване

Челси вече предлага 50 милиона евро плюс 6 милиона под формата на бонуси за дуото на Рома. От тази сума 30 милиона евро са за Джеко, като „джалоросите” искат да приберат малко повече пари.

По-важното за 31-годишния нападател е, че „сините” промениха предложените му лични условия. Те не само ще удовлетворят желанието му за по-дълъг контракт, но също така са готови да му плащат годишна заплата от 5,5 милиона евро. Това е значително подобрение спрямо 4-те милиона на сезон, които той заработва в момента като играч на „римските вълци”. Първоначалното предложение на Челси до Джеко не предвиждаше по-висока заплата.