Полицията на Лас Вегас излезе с изявление, в което отрече появилите се информация, че доказателствата от 2009 година при първоначалното разследване срещу Кристиано Роналдо за изнасилване са били изгубени.

Следствените дейности бяха подновени, след като американският модел Катрин Майорга се появи пред германското издание „Шпигел” и заяви, че през въпросният месец юни е била изнасилена анално от португалската звезда. Тя твърди, че подписаното още тогава споразумение за конфиденциалност е нелегално.

Португалското издание „Обсервадор” се свърза с говорителя на полицейската служба в Лас Вегас, където са се развили действията през 2009-а. Представителят беше категоричен, че няма нищо вярно в информацията, които сочат за немарливо стопанисване на уликите.

„Доказателственият материал не е изчезнал. Той си остава все същият, който събрахме през 2009 година и все още е при нас”, каза говорителят Хасинто Ривера.

„Не можем да разкриваме детайли по случая. Още не е решено дали ще говорим с Роналдо, тъй като той е извън нашата страна. Всеки път, когато се разследва престъпление, очевидно трябва да има разпит на човека, който е обвинен в извършването му.”

Ривера подчертае, че Кристиано все още не е обвинен официално по какъвто и да е повод, а всеки евентуален разговор на този етап ще бъде просто за събиране на информация.

Още по темата:

Любовница на Берлускони разкри правила ли е платен секс с Роналдо

Майката на Кристиано призова за подкрепа към него

Още три жени заплашват реномето на Роналдо

Кристиано купил мълчанието на "изнасилената" Майорга