Министър-председателят на Португалия Антонио Коща защити нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо, който бе обвинен в изнасилване от 34-годишна американка. 

Според Катрин Майорга футболистът ѝ е посегнал в хотел в Лас Вегас през юни 2009-та година, но самият Роналдо категорично отхвърля обвиненията и заяви, че няма никакви притеснения от разследването на случая.

В последните дни петкратният носител на Златната топка получи подкрепа от своя клуб Ювентус, но основните му спонсори Найк и ЕА Спортс изразиха загриженост от случващото сега. Сега в негова защита се изказа и премиерът на Португалия Антонио Коща. 

"Хората трябва да разберат веднъж завинаги, че има едно нещо, което се нарича невинен до доказване на противното. Не е достатъчно някой да бъде обвинен в нещо, за да обявим за виновен. Ако имаме доказателство за нещо, то е, че той е изключителен професионалист, изключителен спортист и футболист и човек, който донесъл слава и престиж на Португалия. Всички желаем, че нищо никога няма да опетни неговото име. Ако ме извините, но не можем да разчитаме на публични процеси за нещо, което е отнело толкова години, за да бъде съградено", коментира Коща.

Миналата вечер Роналдо не показа признаци на притеснение около разрастващия се скандал, като отбеляза един гол за победата на Ювентус над Удинезе с 2:0 в мач от Серия А. /БГНЕС