Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо е убеден, че раздуханите обвинения в изнасилване срещу него не са нищо друго освен поредната част от жестокия план Флорентино Перес – босът на Реал Мадрид, с който строителният магнат се стреми да срине реномето на португалеца. Поне с такава новина излезе римското издание „Ла Република”.

Съгласно публикуваната история, окончателният разрив в отношенията между Реал Мадрид и Роналдо настъпил през декември 2017-а. Причината била съдебното дело срещу петкратния носител на „Златната топка” за данъчни измами. Тогава Флорентино Перес не подкрепил звездния си играч, а същевременно CR7 считал, че клубът носи отговорност за счетоводните грешки.

Реално това окончателно навело нападателя на мисълта да си търси нов отбор за следващия сезон. Наградите, с които УЕФА отличи най-добрите играчи в Шампионската лига за миналия сезон, както връчваният приз от ФИФА „Най-добрия” (The Best) също подхраниха параноята на португалеца, който не уважи и двете галавечери, очевидно наясно с факта, че Лука Модрич ще го победи.

Теорията на „Ла Република” отива дори по-далеч. Според нея „Роналдо е убеден, че всичко което се случва (пораженията при наградите, обвиненията в изнасилване, червения картон срещу Валенсия, отдръпващите се спонсори), е форма на конспирация”, където Перес без никакво съмнение дърпа конците.

„Той със сигурност не е така спокоен и фокусиран, какъвто беше в първите си мачове през сезона”, отбелязва още изданието.

В своите 9 зашеметяващи сезона с Реал Мадрид Роналдо се превърна в истинска легенда, след като вкара 450 гола в 438 мача.

Още по темата:

Медиите припомниха друго сексуално обвинение срещу Роналдо

УЕФА също нащрек за ситуацията около Кристиано

Скандалът около Роналдо обезкърви акциите на Юве

Поставеният под напрежение Кристиано готов за игра

Роналдо наел адвоката на звездите

Ювентус: Нашето мнение за Роналдо е непоклатимо

Мастит спонсор разтревожен от обвиненията към Роналдо