Белгийският нападател Ромелу Лукаку може да предпочете да остане в Интер след края на престоя си под наем, но може да има начин и да се върне в Челси. Ако Маурисио Почетино бъде назначен за нов мениджър на „сините“, то той може да даде на нападателя възможността да се върне във Висшата лига, съобщава The Telegraph.

Лукаку прекара този сезон под наем в Интер, след като отношенията му с бившия мениджър на Челси – Томас Тухел, се разпаднаха. Ранното отпадане от Световното първенство с Белгия допринесоха за това нападателят да изкара труден период на „Джузепе Меаца“, което довде до информациите, че „нерадзурите“ няма да го задържат за втори сезон под наем или да се опитат да го откупят.

52 снимки

Това представлява проблем за Челси, след като Лукаку очевидно предпочита опцията да остане в Интер. Но клубът ще проведе разговори с играча за неговите възможности и не е изключил възможността белгиецът да бъде повторно интегриран в състава на лондончани, ако е готов да се опита да възроди кариерата си на „Стамфорд Бридж“.

Почетино обаче вярва, че с добра подготовка Лукаку отново може да се върне на познатото ниво и да донесе толкова необходимите голове на Челси, който през този сезон в вкарал едва 30 попадения в 31 мача. Все пак очакванията са, ако всичко премине по досегашните предвиждания и Почетино бъде назначен, той да проведе ясен разговор за своите виждания за тима с белгиеца, след което да бъде взето крайно решение за неговото бъдеще.