Ювентус си е взел поуките след загубата от Интер с 0:2 в Серия А на 17 януари и е подходил по различен начин в първия полуфинал за Купата на страната снощи, спечелен от торинци с 2:1. Това заяви старши треньорът на Юве Андреа Пирло след успеха, дошъл след два гола на Кристиано Роналдо.

"Играхме много слабо при загубата с 0:2 преди 16 дни и този мач ни послужи като урок. Успяхме да си вземем поуки, работихме върху грешките и победите не закъсняха. Това е само първото полувреме, още нищо не е решено. Има реванш, към който трябва да подходим сериозно.Момчетата бяха страхотни, бяха концентрирани от първата минута. Отборът реагира отлично след ранния гол за Интер и успяхме да обърнем резултата", коментира Пирло.

Треньорът обясни и за смяната на героя в мача Кристиано Роналдо. Пирло извади португаеца в 76-а минута и предизвика гневна реакция от играча.

"Казах му, че го сменям, за да го запазя свеж за важния мач срещу Рома в събота. Трябва да си поеме въздух, защото изигра много мачове напоследък и малко почивка ще му дойде добре", каза Пирло.