Огромен скандал е напът да гръмне около Манчестър Сити и Роберто Манчини. Германското издание Der Spiegel публикува документи, които показват, че бившият мениджър на тима и понастоящем селекционер на Италия – Роберто Манчини, е получавал част от заплатата си „под масата”.

Изданието твърди, че италианецът е подписал два контракта, като единият е бил фиктивен договор за консултантски услуги.

Роберто Манчини подписа с Манчестър Сити през 2009 година и остана начело на тима до 2013 година, като през 2012 година успя да донесе на „гражданите” първа титла от 44 години насам.

Докладът на Der Spiegel подробно описва цифрите от споразумението между Роберто Манчини и клуба, като прилага копие от договора. Според него, италианецът е трябвало да получава годишно възнаграждение от 1,4 млн. паунда плюс добавки в размер на 4 млн. британски лири.

Още в същия ден Манчини подписва още един контракт, който представлява „консултантски договор с Al Jazira” на стойност 1,7 млн. паунда и такси „които трябва да бъдат платени по сметка, посочена от вашата компания и изплатени без приспадане на каквито и да е било данъци”, се казва в материала.