В офисите на Рома ще постъпи подобрена оферта за придобиването на клуба от Публичния инвестиционен фонд (PIF) на Саудитска Арабия, информира „Ла Република“.

Новото предложение на PIF, собственици на английския Нюкасъл и четирите най-големи тима в Саудитска Арабия, прехвърля милиард евро.

Офертата от Саудитска Арабия е за 900 милиона евро за клуба, плюс още 300 милиона от същата валута, ако проектът за нов стадион на „вълците“ бъде одобрен. Очаква се римският гранд да представи проекта си за ново съоръжение в края на февруари. 

Очакванията на Апенините бяха за оферта от "само" 900 милиона евро, без допълнително да се доплащат още 300. Въпросните 300 милиона от евровалутата дори биват наречени "бонус плащане" от италианската преса. Според някои източници в Италия вече е имало оферта от ПИФ за Рома, която е била отклонена.

Сегашният собственик на „джалоросите“ Дан Фридкин е изпратил „дясната си ръка“ Ерик Уилямсън в Рияд, за да преговаря за клуба. Американският бизнесмен стана собственик на Рома през 2020-а година, придобивайки клуба за 591 милиона долара от своя сънародник Джеймс Палота.