Рома допусна късен обрат и загуби гостуването си с на Фиорентина с 1:2 в среща от предпоследния 37-и кръг в италианската Серия А. Стефан Ел Шаарауи откри за „вълците“ още в 11-ата, но с попадения на Лука Йович в 85-ата и на Жонатан Иконе в 88-ата минута „виолетовите“ постигнаха пълния обрат и заслужиха победата.

Столичани започнаха отлично срещата и поведоха още в 11-ата минута, когато Стефан Ел Шаарауи проби отлично отляво, центрира към Ола Солбакен, а той му върна с глава и Фараона отблизо нямаше проблем да открие резултата пред опразнената врата.

Домакините можеха да отговорят подобаващо, но след хубаво центриране към задна греда Алфред Дънкан и Джереми Иконе си попречиха да отправят опасен удар.

„Вълците“ бяха близо до удвояване на преднината си в 25-ата минута, когато отлична атака през центъра стигна до откъсналия се от задна позиция Джоржиньо Вайналдум, той бе блокиран от Серофолини. топката обаче отиде към Солбакен, който не се поколеба да стреля, но този път самоотвержена намеса на Лукас Мартинес Куарта предотврати попадението на по-малко от метър от голлинията.

В добавеното време гостите от столицата имаха още два отлични шанса да вкарат второ попадение. Първо Микеле Черофолини трябваше да отразява хубав удар на Стефан Ел Шаарауи, а малко след това отново той се намеси добре и след удар на Белоти.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Втората част започна с натиск на домакините, които можеха да получат дузпа за игра с ръка на Манчини в наказателното поле още в самото начало, но реферът показа, че играта трябва да продължи. Десетина минути след началото на втората част играчите на Фиорентина пропуснаха добър шанс да изравнят резултата след корнер, но ударът на Лука Йович бе блокиран. Домакините имаха сериозни претенции за дузпа в 83-ата минута, но те не бяха уважени от рефера.

Играчите на Винченцо Италиано стигнаха до равенството пет минути преди края на редовното време на двубоя, когато центриране в наказателното поле бе засечено от Роналдо Мандрагора, който пък продължи към Йович и сърбина отблизо направи 1:1.

Фиорентинана осъществи пълен обрат веднага след подновяването на играта след нов добър пробив отляво завършил с центриране на втора греда, там неподготвената отбрана на Рома не успя да изчисти, кълбото стигна до резервата Куаме, а той само прати успоредно към Иконе, който се разписа за крайното 2:1.

С този успех Фиорентина събра 53 точки и се изкачи до осмата позиция, докато Рома остава шести с 60 пункта и без шанс за класиране в Шампионската лига през първенството. Това обаче може да се промени, ако „джалоросите“ победят Севиля във финала на Лига Европа идната сряда. „Виолетовите“ пък също имат финал, но в Лигата на конференциите срещу Уест Хем Юнайтед в началото на месец юни.