Наполи победи с 2:0 като гост Рома в мач от 28-ия кръг в Серия А. И двата гола вкара Дрис Мертенс (27, 34), който вече има 100 попадения с екипа на неаполитанците. По този показател белгиецът се изравни с Марек Хамшик на третото място във вечната ранглиста на клуба. Тимът на Дженаро Гатузо е пети в класирането, само на две точки от Ювентус и Аталанта, и смело гледа към топ 4. 
 
 
Гостите влязоха по-добре в мача и можеха да открият още в 5-ата минута, но капитанът Инсиние не уцели вратата. "Вълците" отговориха с точен удар на Джеко в 16-ата минута, но той не затрудни вратаря Оспина.
 
В 22-ата минута защитникът на Рома Кристанте подари топката на Желински и полякът веднага опита удар, който мина покрай вратата.
 
Наполи поведе в 27-ата минута от пряк свободен удар чрез Дрис Мертенс. Попадението ще тежи в голяма степен на Пау Лопес, който необяснимо защо бе заел позиция зад стената, а топката влетя във вратарския ъгъл. 
В 34-ата минута гостите нанесоха втори удар с фантастична триходова комбинация, завършена отново от Дрис Мептенс за 0:2. Лоренцо Инсиние с чудесен диагонален пас намери Политано, който с глава върна към връхлитащия Мертенс и той отново с глава насочи топката зад гърба на Пау Лопес.
 
Домакините пропуснаха да се върнат в мача в 37-ата минута, когато Кристанте шутира от въздуха, но Оспина показа класа и изби в корнер.
 
Второто полувреме започна обнадеждаващо за Рома. Лоренцо Пелегрини бе забравен в наказателното поле и с глава отправи удар, който обаче не затрудни стража на гостите.  В 58-ата минута добър шанс се откри пред Педро, но той шутира високо над вратата. Три минути след това пропуск направи и съотборникът му Пелегрини с удар в десния стълб. 
 
"Вълците" се задържаха все по-често в половината на Наполи, но трудно намираха път към вратата на Оспина. Едва в 81-ата минута на колумбийския вратар се наложи да показва качествата си, избивайки изненадващ удар на Карсдорп под гредата.
 
В добавеното време на мача припламнаха искри, след като резервата на Наполи Осимен си изпусна нервите след неспортсменска игра на Манчини. Страстите набърдо бяха охладени с жълт картон за нигерийския нападател.
 
FT РОМА - НАПОЛИ 0:2
 
0:1 Дрис Мертенс (27)
0:2 Дрис Мертенс (34)
 
РОМА: 13. Лопес, 23. Манчини, 4. Кристанте, 3. Ибанес, 2. Карсдорп, 7. Пелегрини, 42. Диавара, 37. Спинацола, 11. Педро, 92. Ел Шаарауи, 9. Джеко

НАПОЛИ: 25. Оспина, 23. Хисаx, 19. Максимович, 26. Кулибали, 6. Руи, 8. Руис, 4. Деме, 21. Политано, 20. Желински, 24. Инсиние, 14. Мертенс