Наполи постигна категорична победа с 4:1 над Салернитана на своя „Диего Армандо Марадона“ в среща от 23-ия кръг на Серия А. „Партенопеите“ играха с поредния си специален екип през този сезон, чийто основен акцент са сини пламъци. За тях това е трети пореден шампионатен успех и поне преди късния мач между Милан и Ювентус заемат втората позиция с точка повече от „росонерите“. Салернитана пък е твърдо на дъното с едва 10 спечелени пункта до момента.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

В 17-ата минута Жуан Жезус даде преднина на неаполитанците със своя първи гол за неаполитанци, който първо не беше признат, но в крайна сметка VAR показа, че няма нито засада, нито игра с ръка на асистиралия му северномакездонец Елиф Елмас. В 33-ата минута гостите организираха чудесна атака, която завърши с попадение на Федерико Бонацоли, който засече добър пас от фланга отблизо. Домакините обаче си върнаха аванса в добавеното време на първата част - Елмас проби в наказателно поле и беше фаулиран от албанеца Фредерик Весели, а Дрис Мертенс реализира отсъдената дузпа.

Второто полувреме започна с още два гола за неаполитанците. В 47-ата минута Мертенс опита удар, което щеше да мине встрани от вратата, но Амир Рахмани засече топката и опъна мрежата зад Вид Белец. Само четири минути по-късно съдията реши, че напривилият първата дузпа Весели е играл с ръка в наказателното си поле. VAR потвърди преценката му и това доведе до изгонването на защитника от игра, както и до втора дузпа за домакините. Този път тя беше вкара от влезлия на почивката Лоренцо Инсиние.

 

Специя 1:0 Сампдория

1:0 Даниеле Верде 69`

Торино 1:1 Сасуоло

1:0 Антонио Санабрия 16`

1:1 Джакомо Распадори 88`