Отборът на Наполи се измъкна като по чудо с победа 2:1 при гостуването на Удинезе в пореден мач от 17-тия кръг в Серия А. Героят за момчетата на Дженаро Гатузо се оказа Тимойе Бакайоко в 90-та минута. 

17 снимки

Срещата започна по отличен начин за неаполитанци, след като те получиха право да изпълнят дузпа в 15-та минута, след фаул в наказателното поле на домакините срещу Ървинг Лозано. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който не сбърка за 1:0. 

Радостта на южняците обаче не продължи дълго. Момчетата на Лука Готи играеха добре и в 27-та Кевин Лазаня се оказа на правилното място, за да реализира изравнителния гол за 1:1. 

Двубоят навлезе в русло на размяна на шансове, след като Инсиние и Петаня изпуснаха за гостите, а редица шансове за момчетата от Удине бяха опропастени от Лазяня, Роберто Перейра и Роландо Мандрагора. 

В 90-та минута, все пак, равенството беше нарушено. След поредица от статични положения Марио Руй намери главата на Бакайоко, а французинът не прости на Хуан Мусо за 2:1. 

В другия интересен мач, игран по същото време, Лацио надви Парма с 2:0. Верона, от друга страна, си тръгна с успех с 2:1 срещу слабака Кротоне.