Наполи победи Милан с 1:0 като гост в дербито на 18-ия кръг на Серия А. Гостите успяха да открият резултата в началото на двубоя чрез Елиф Елмас (4), а "росоенрите" стигнаха до изравнително попадение в края на двубоя чрез Франк Кесие, но то бе скандално отменено заради засада на Оливие Жиру.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

С победата Наполи измести съоерника си от втората позиция и в момента двата тима са с еднакъв актив от 39 точки, с четири по-малко от лидера Интер.

Двата отбора стартираха в добро темпо и гостите успяха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Пьотр Желински центрира от ъглов удар на близката греда, където Елиф Елмас реализира с глава.

"Партенопеите" продължиха да са агресивни и десният фланг работеше отлично където действаха Кевин Малкут и Ървинг Лозано.

В с;едващите минути "росонерите" пренесоха играта в по-предни позиции, но домкаините не успяха да застршат вратата на Майк Менян.

В 18-ата минута Фоде Бало-Туре центрира остро в наказателното поле, където Златан Ибрахимович стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

Атаките на домакините продължиха да бъдат без острота и защитата на гостите се справяше без проблем с тях. В същото време възпитаниците на Лучано Спалети се опитваха да застрашат вратата на Майк Менян със скоростни контраатаки.

В 34-ата минута Алесандро Флоренци достигна до отбита топка и отправи далечен изстрел, който премниа опасно покрай левия страничен стълб.

До края на първото полувреме гостите опитаха да се възползват от грешките в защитата на Милан, но Майк Менян не трябваше да се намесва.

"Росонерите" стартирах агресивно второто полувреме и в 49-ата минута Давид Оспина трябваше да избива решително в ъглов удар след изстрел на Златан Ибрахимович в близкия ъгъл.

Последваха минути, в които домакините опитаха да притиснат съперника си, но защитата на "партенопеите" бе добре подредена и не допускаше опасности.

В 68-ата минута Жуниор Месиас получи от Сандро Тонали отдясно. Крилото напредна и отправи изстрел в далечния ъгъл, но топката премина покрай гредата. Пет минути по-късно бразилецът центрира в наказателното поле, кудето Оливие Жиру стреля с глава над напречната греда.

В 76-ата минута Андреа Петаня получи в наказателното поле, но последвалият му удар премина над вратата.

Милан притисна съперника си и това даде резултат в последната минута на редовното време. Франк Кеисе се възползва от разбъркване в наказателното поле, след което хладнокръвно реализира в левия ъгъл. Но попадението бе отменено скандално, след като главният съдия Давиде Маса видя, че има засада на Оливие Жиру, въпреки че Жуан Жезус игра с топката. Това бе и последното положение в двубоя.

МИЛАН - НАПОЛИ 0:1

0:1 Елиф Елмас 4'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

МИЛАН: Майк Менян, Алесандро Флоренци. Фикайо Томори, Алесио Романьоли, Фоде Бало-Туре, Садро Тонали, Франк Кесие, Жуниор Месиас, Раде Крунич, Брахим Диас, Златан Ибрахимович

Треньор: Стефано Пиоли

НАПOЛИ: Давид Оспина, Джовани Ди Лоренцо, Амир Рахмани, Жуан Жезус, Кевин Малкут, Диого Деме, Андре Замбо Ангиса, Пьотр Желински, Елиф Елмас, Ървинг Лозано, Андреа Петаня

Треньор: Лучано Спалети

Гл. съдия: Давиде Маса

Стадион: "Сан Сиро", Милано