Отборът на Рома прави един добър сезон до момента. "Вълците" все още са в борбата на всички фронтове и имат шанс да постигнат нещо значимо през кампанията. 

В повечето двубои Рома изглежда добре и играе приятен за окото футбол. Паоло Фонсека иска да изгради един силен тим, който да доминира и контролира топката. Лидерите при "джалоросите" са обичайните заподозрени, хора с опит и доказали се във времето. 

Колкото и млад да е все още Лоренцо Пелегрини той многократно показа вече качествата си и демонстрира своята отдаденост към клуба. 23-годишният футболист е от решаващо значение за състава на Паоло Фонсека  и за Рома италианецът се превръща в истинско богатство. 

Другият, който бележи макар и не толкова често е Един Джеко. Ролята на босненеца изобщо не трябва да бъде пренебрегвана и със своите 8 попадения от началото на кампанията, Джеко си остава много важен футболист за Рома. Той винаги е способен да се разпише от всяка позиция, а и се старае да помага на съотборниците си в дефанзивен план. 

Големият проблем за „римляните“ през този сезон са многобройните контузии на основни играчи. Ясно си личи, че има някакъв проблем с кондиционната подготовка и за Фонсека става все по-трудно да реди състава. Голям удар бе контузията на Николо Дзаниоло и Рома ще трябва да играе до края на сезона без един от големите си таланти. 

Трябва също да се отбележи ролята и на новите попълнения, Крис Смолинг, Джанлука Манчини и Хенрих Мхитарян. Всеки от тях носи своя принос за доброто представяне на тима. Разбира се, не всичко е позитивно за отбора от „вечния град“. Мястото на Рома в  следващото издание на шампионска лига изобщо не е сигурно, а това е приоритетната цел за сезона. 

Най-вероятно до последно Рома и Аталанта ще водят люта битка за четвъртото място и "вълците" са длъжни да се завърнат в лигата на богатите, ако искат да продължат с израстването си. Много тежка и същевременно важна седмица предстои пред Паоло Фонсека и отбора. 

В сряда вечер Рома гостува на Ювентус в четвъртфинална битка от купата на Италия, а в неделя е и  голямото дерби с Лацио. Тези два мача ще покажат накъде върви Рома. Отборът е млад, пълен с талантливи футболисти, които притежават огромен потенциал. Ако нямаше толкова контузии в състава на Паоло Фонсека, може би отборът нямаше да бъде на четвърто място, а по-нагоре в класирането. 

Рома все още е в играта на всички фронтове. В серия А, купата на Италия, и Лига Европа италианският представител ще гони своите цели. Многократно вече основни футболисти на тима споделиха, че искат да спечелят Лига Европа, така че това може да ни покаже амбицията и желанието на този отбор да расте. 

Мениджърът Паоло Фонсека върши много добра работа и засега всички са доволни от португалеца. Бъдещето на Рома остава неясно, но всички тифози на тима се надяват, че когато сезонът приключи през месец май, „римляните ще са изпълнили своите цели. Кампанията дотук може да бъде определена като добра, но тепърва най-важните изпитания предстоят.

Автор: Дидо Калинков