Рома спечели с 3:0 поредното „Дерби дела Капитале“ срещу Лацио. Успехът за „джалоросите“ бе повече от изразителен, освен като резултат, така и като представяне.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Тами Ейбрахам откри още в 57-ата секунда, като това е най-бързият гол в дербито за Вечния град. 21 минути по-късно отново англичанинът бе точен, засичайки центриране на Карсдорп отдясно. В 40-ата минута капитанът на „вълците“ Лоренцо Пелегрини отбеляза феноменален гол от пряк свободен удар в горния ляв ъгъл, подпечатвайки победата на своите, които две минути след третия гол удариха и греда чрез Мхитарян.

С успеха Жозе Моуриньо и компания изпреварват градския си опонент и заемат петата позиция с 51 точки. „Бианкочелестите“ са шести с две по-малко, но ако Аталанта победи Болоня като гост, „орлите“ ще отидат на седма позиция.

„Не показахме никакво отношение. Допуснахме гол в първата минута, а след това нямахме сили да останем в мача“, коментира старши треньорът на Лацио Маурицио Сари след загубата с 0:3 от Рома в дербито на 30-ия кръг на италианската Серия А.

„Наведохме глави и това ни коства мача. Съжалявам за нашите фенове, които се вълнуват изключително много и загубата в дербито не е никак приятна“, каза още Сари.

„Оставихме се на емоцията, правехме неточни пасове и не успяхме да се върнем в ритъм, въпреки че имахме време. Обикновено реагираме добре, когато изоставаме, но загубата от Рома просто беше смущаваща“, заяви 63-годишният италиански специалист.

„Дербито е специално. Съмнявам се, че много градове в Европа имат подобна атмосфера и емоции“, добави Маурицио Сари.

Лацио заема седмата позиция във временното класиране в италианското първенство с 49 точки, на две след отборите на Рома и Аталанта.