Отборът на Манчестър Юнайтед е предложил на италианския шампион Интер 50 и нападателя Антони Марсиал, за да привлече Лаутаро Мартинес. „Червените дяволи“ искат да подкрепят Ерик тен Хаг на трансферния пазар през лятото и привличането на нов таран ще бъде един от приоритетите заради несигурното бъдеще, както на Марсиал, който е под наем в Севиля до края на сезона, така и на Кристиано Роналдо и Маркъс Рашфорд. Почти сигурно от "Олд Трафорд" ще си тръгне и Единсон Кавани.

Италианският журналист Марко Барзаги заяви в своя канал в „YouTube“, че Юнайтед са се опитали да използват френския национал като бартер, за да грабнат Мартинес. Въпреки това „нерадзурите“ твърдо са отказали предложението, тъй като не се интересуват от Марсиал. Те предпочитат да получат само пари в брой, но Юнайтед не са готови да отделят повече от 50 милиона в брой.

Миналото лято аржентинецът беше свързван и с лондонските Арсенал и Тотнъм, но в крайна сметка реши да остане на „Джузепе Меаца“. Оттогава 24-годишният Лаутаро е отбелязал 16 гола в 31 мача от Серия А.