Управителният съвет на Манчестър Юнайтед може да има нова опция за потенциален заместник на мениджъра Ерик тен Хаг, ако нидерландецът бъде освободен. Става дума за старши треньора на Ювентус Масимилиано Алегри, който се интересува от възможността да поеме отбор от Висшата лига.

Тен Хаг си заслужи овациите в дебютния си сезон начело на „червените дяволи“, като ги изведе до трето място в таблицата и първия трофей на клуба от шест години. Но синдромът на втория сезон удари силно нидерландеца тази година, като равенството 3:3 срещу Галатасарай бе последният от поредицата лоши резултати. Сега те са на ръба на отпадане от Шампионската лига с възможността да пропуснат и участие в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Победата с 3:0 над Евертън в първенството миналия уикенд донесе глътка въздух за „червените дяволи“, но напрежението на „Олд Трафорд“ далеч не преминало. Това доведе до някои слухове за това дали Тен Хаг ще бъде подкрепен от сър Джим Ратклиф, когато в крайна сметка британецът поеме футболните операции от семейство Глейзър.

Италианското издание Tuttomercatoweb твърди, че на Алегри може да бъде позволено да напусне Ювентус. Той бе свързван с горещия стол в Юнайтед многократно, но до този момент няма нищо конкретно. Но изглежда, че сега от „Алианц Стейдиъм“ са готови да пуснат Алегри и се допълва, че той предпочита да продължи работа във Висшата лига като следващо предизвикателствов кариерата си.