Звездата на Милан - Рафаел Леао, е отказал примамливи оферти на Реал Мадрид и Челси, съобщава италианският ежедневник „Гадзета дело Спорт“.

Според Спортната библия на Ботуша португалецът иска да удължи договора си с "росонерите". Настоящото споразумение на играча с „Дявола“ е до лятото на 2024 година, като от близо година се водят преговори за неговото продължаване.

Важен, но не ключов фактор за футболиста в преговорите за нов контракт е участието на клуба в Шампионската лига през следващия сезон. "Росонерите" в момента са 4-ти в Серия А с 56 точки, Рома има същия брой, а в събота предстои среща между двата тима. Интер е два пункта по-назад и му предстои мач с Лацио.

Основната пречка в преговорите остават условията, при които Леао ще бъде глобен за едностранно разваляне на договора със Спортинг Лисабон през 2018 година.

Сумата е около 20 милиона евро, като допреди няколко седмици се предполагаше, че Лил и Леао ще си разделят сумата, но вече изглежда все по-вероятно „песовете“ да платят целия дълг, а играча да запази състоянието си.