Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес призна, че миналото лято е бил на крачка от трансфер в Барселона, но тежката финансова ситуация на каталунците и "някои малки детайли" не са позволили на клуба да привлече 23-годишния играч, чиято откупна клауза е в размер на 111 млн. евро.

Аржентинският национал също така добави, че сънародникът му в “Албиселесте” и суперзвезда на “блаугранас” Лионел Меси се е поинтересувал как вървят преговорите между клубното ръководство и сънародника му.

“Наистина бях много близо до това да премина в Барселона. Те обаче имаха финансови проблеми и аз реших да остана и да се развивам в Интер. За щастие, това решение се оказа правилното, особено предвид факта, че спечелихме Скудетото. Просто е невероятно да триумфираш с титлата в толкова голям клуб. Меси? Попита ме как вървят преговорите, нищо повече. Възможността беше чудесна, но не се получи заради някои малки детайли”, сподели Лаутаро пред ESPN.

Голмайсторът също така потвърди, че е бил потърсен от Реал Мадрид още докато е бил юноша в Расинг.

“Реал Мадрид наистина дойдоха за мен два пъти, когато бях в юношеските формации на Расинг, но тогава исках първо да изградя име в аржентинския футбол и да направя трансфер в Европа едва когато съм готов. Силно мечтая един ден да се завърна в Расинг. Феновете на отбора са също толкова луди и страстни като тези на Интер”, допълни голмайсторът.