В Рома си имат сериозни проблеми. Отборът така и не може да намери своето постоянство и верния път най-вече от към резултати, а „тифозите“ на тима започват все повече да губят търпение. И макар че Жозе Моуриньо постоянно моли за време и обещава, че Рома ще е далеч по-силен  през следващия сезон, феновете са сериозно притеснени от бледото представяне на „вълците“ в някои мачове.

Двубоят с Дженоа бе поредният пример, който можеше да покаже ясно на всички, че „джалоросите“ трудно ще съумеят да завършат в топ 4 в края на сезона, нещо, което португалският специалист желае силно, за да може Рома да се завърне в Шампионската лига. По традиция, както бе в повечето отбори на „специалния“ той е много обичан и силно критикуван заради някои свои изяви. Някои не толерират отношението на бившия мениджър на Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм спрямо неговите футболисти.

На няколко пъти през кампанията дотук, Жозе открито обвини своите състезатели в липса на психическа устойчивост и класа. Ясно се вижда, че когато Рома печели, наставникът открито хвали играчите, но при поражения той е доста яростен в критиките си към тях, и поради тази причина, част от феновете на Рома обвиняват Моуриньо, че не показва нужния респект към футболистите.

Каквото и да се случи до края на сезона, изглежда трудно да се повярва, че „римският гранд“ може да спечели трофей, а дори и лигата на конференциите. Поне засега обаче въпреки недоволството на  някои „тифози“ постът на Моуриньо не е застрашен и той среща пълната подкрепа на ръководните фактори в клуба. Реалната цел, която Рома може да гони е 5-о място и директно участие в групите на Лига Европа през новата кампания.

Конкуренцията в Серия А изглежда убийствена, като Интер и Милан са в чудесна форма, а Наполи също сериозно гледа към борбата за „скудетото".  Ювентус е трудно да се повярва, че ще остане извън зона Шампионска лига, още повече след привличането на Душан Влахович, който вече отбеляза първото си попадение за „старата госпожа“.  И в двубоя за купата на Италия срещу Интер се видя, че Рома е далеч от най-добрите, поне към днешна дата и е нужна още много работа, за да може мечтите на привържениците да се сбъднат.

Жозе Моуриньо доста често говори как това е проект, и той е отдаден докрай на Рома и при никакви обстоятелства няма да си тръгне. Ще е интересно да видим дали специалистът ще спази своето обещание, след като контрактът му е до лятото на 2024 година, а той е твърдо решен да изгради силен отбор, който да печели трофеи. Едно е ясно обаче, мненията за  представянето на отбора са разнопосочни, но все още повечето фенове стоят плътно зад Моуриньо и вярват, че той е точният човек за Рома. В неделната вечер „римските вълци“ гостуват на Сасуоло, и ще опитат малко да понамалят напрежението в състава с важни 3 точки