Отборът на Ювентус победи Торино с 2:0 в градското дерби от осмия кръг на Серия А. Федерико Гати даде преднина на "бианконерите" в 51-ата минута, а Милик оформи крайният резултат.

Така Юве се изкачи до третото място в италианското първенство поне временно, със 17 точки след 8 мача. Наполи е четвърти с 14 пункта и мач по-малко, а в със същите показатели са и Фиорентина. Двата тима ще се срещнат именно един срещу друг в неделя.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Още в 6-ата минута домакините поведоха чрез гол на Мойс Кийн. Радостта на Юве обаче продължи кратко, тъй като попадението бе отменено заради засада.

Десет минути след това Валентино Ласаро от състава на гостите пропиля добър шанс. Той стреля от границата на наказателното поле, а ударът му мина малко над напречната греда.

В 23-ата минута пък Бремер успя да се откъсне и да стигне до центриране около бялата точка на гостите. Все пак не успя да нацели добре топката и изстрелът му с глава мина далеч от целта.

Две минути след това Бремер опита късмета си с далечен изстрел. Мощният му шут обаче рикошира от защитник на противника и излезе.

До края на полувремето нямаше други голови положения.

Три минути след подновяването на играта Ювентус стигна до гол след сериозно разбъркване в наказателното поле на Торино. Трябваха цели три удара, за да попадне топката във вратата. Федерико Гати добави кълбото в мрежата с глава, а попадението бе отменено заради засада. При него обаче сериозно пострада Бремер, който получи сериозна рана на главата. След дълга проверка на ВАР голът бе признат.

В 57-ата минута Локатели опита мощен изстрел от дистанция, но бе блокиран.

Пет минути по-късно Аркадиуш Милик се извиси над всички в наказателното поле при корнер и удвои аванса на домакините след изстрел с глава.

Филип Костич проби опасно в 75-ата минута и отправи центриране в наказателното на Торино, но защитата на гостите се справи и изчисти.

Три минути преди края на редовното време Дуван Сапата надскочи защитниците на Ювентус и стреля с глава. Войчех Шчесни показа добър рефлекс и изби удара му.

FT ЮВЕНТУС - ТОРИНО 2:0

1:0 Федерико Гати 51'

2:0 Аркадиуш Милик 62'

Съставите на двата отбора:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Уеа, Маккени, Локатели, Рабио, Костич, Мирети, Кийн

ТОРИНО: Милинкович-Савич, Тамезе, Шурс, Родригес, Беланова, Ричи, Илич, Ладзаро, Валшич, Сек, Сапата