Ювентус взе пета поредна победа в италианската Серия А, след като победи Каляри с 2:1. Така торинци поведоха в класирането, но са с мач повече от Интер, който играе в неделния ден.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Всички попадения паднаха през второто полувреме. Бремер вкара за 1:0 в 60-ата минута, а Ругани удвои в 70-ата. Гостите върнаха едно попадение чрез Досена 15 минути преди края. Любопитното е, че първата по-сериозна голова възможност бе създадена от Каляри в 24-ата минута. Алберто Досена засече от ъглов удар, но топката премина на сантиметри от греда.

Малко преди почивката Уестън МакКени пропиля добра голова възможност, но не уцели вратата. В 54-ата минута Федерико Киеза овладя в наказателното поле, преодоля съперник, но и той не уцели вратата. Ювентус поведе в 60-ата минута. Бремер засече центриране и с глава изпрати топката в левия ъгъл за 1:0.

В 70-ата минута резултатът стана 2:0. Даниеле Ругани бе най-съобразителен пред вратата на съперника и мушна топката в мрежата. Ситуацията бе разгледана дълго от ВАР заради съмнение за нарушение в атака, но в крайна сметка голът бе зачетен. 15 минути преди края мача гостите върнаха едно попадение. Алберто Досена засече топката от ъглов удар. В 82-ата минута гостите можеха да изравнят. Алберто Досена стреля от точката за изпълнение на дузпа, но топката се удари в левия стълб.