Интер постигна трети успех през новия сезон в шампионата на Италия. В среща от третия кръг "нерадзурите" се наложиха с 4:0 у дома срещу Фиорентина и са на първо място в класирането с пълен актив от 9 точки.

Домакините откриха резултата в 23-ата минута чрез Маркус Тюрам, който беше точен след центриране на Федерико Димарко.

След почивката по-силната игра на възпитаниците на треньора Симоне Индзаги продължи. В 50-ата минута удар на Дензъл Димфрис срещна гледата, а по-малко от 180 секунди след това Лаутаро Мартинес удвои аванса за домакините след подаване на Тюрам.

В 58-ата минута Хакан Чалханоглу от дузпа направи 3:0, а малко повече от четвърт час преди края на редовното време Мартинес оформи крайното 4:0 след добро извеждащо подаване на Хуан Куадрадо.

Снимки: Gulliver/GettyImages
48 снимки

Интер Милано печели първите си три мача от сезона без да допусне нито един гол във вратата си за първи път след 1967 година.

Фиорентина е на осма позиция в подреждането с 4 точки.

В друга среща от кръга Торино победи с минималното 1:0 пред собствена публика състава на Дженоа след попадение на Неманя Родонич в четвъртата минута на допълнителното време. "Биковете" са на 11-то място до момента с 4 точки. "Грифоните" са на 12-та позиция в Серия А с точка по-малко от днешния си противник.

Снимки: Gulliver/GettyImages
17 снимки

 

БТА / Автор: Асен Даскалов