Отборът на Интер победи Парма с 2:1 в двубой от 28-и кръг на Серия А. Жервиньо откри за домакините в 15-ата минута, а 5 минути преди края на срещата Стефан де Врай възстанови равенството. И двата отбора се "нашариха" с червени картони, след като първо Томазо Берни си изкара директен червен картон, въпреки че бе извън терена, а след това и Юрай Куцка остави тима си с човек по-малко. В самия край на срещата Алесандро Бастони донесе победата на "нерадзурите".

Интер пое контрола още в първите минути, но Парма бе първият отбор, който можеше да открие резултата. В 13-ата минута Жервиньо получи брилянтно подаване, което овладя успешно, но шутът му премина встрани от лявата греда. 

Само две минути по-късно котдивоарецът се реваншира, откривайки резултата. Жервиньо направи страхотен пробив в наказателното поле и преодоля Самир Ханданович с неспасяем удар в долния десен ъгъл. 

След попадението "нерадзурите" се изнервиха и започнаха да атакуват още по-ожесточено. След 20 минути игра гостите имаха претенции за дузпа срещу Диего Годин, но съдията Фабио Мореска прегледа ситуацията с ВАР и не видя нищо притеснително. 

До края на първата част двата отбора атакуваха ожесточено, но така и не успяваха да стигнат до противниковата врата. 

Getty Images
31 снимки

В началото на втората част желаният от куп европейски грандове Лаутаро Мартинес профука страхотна възможност, след като шутира от наказателното поле, но ударът му премина на косъм от дясната греда. 

В 59-ата минута Жервиньо също пропусна обещаващо положение. Той си освободи място и достигна до отбита топка на ръба на пеналтерията, но я изпрати встрани от лявата греда. 

Десет минути по-късно Томазо Берни получи директен червен картон за неспортсменско поведение.

70 минути след първия съдийски сигнал в игра влезе Ашли Йънг, който веднага опита да промени резултата на таблото, но без успех. 

В края на срещата Ромелу Лукаку получи страхотен пас и изстреля мощен снаряд от дистанция, но ударът премина точно до дясната греда. Секунди по-късно Алексис Санчес шутира от границата на наказателното поле, но Луиджи Сепе отгатна намерението му и опази вратата си. 

Само 5 минути по-късно логичното се случи и Интер изравни чрез попадение на Стефан де Врай, който преодоля вратаря с перфектен удар с глава, насочвайки топката в средата на мрежата. Страстите се покачиха след попадението и Юрай Куцка получи червен картон от съдията. 

В 88-ата минута Алесандро Бастони оформи обрата и донесе трите точки на Интер. 


Така "нерадзурите" се отделиха на 4 точки пред четвъртия Аталанта, а Парма изпусна трите точки и остана 8-ата позиция с 39 пункта в актива си.