Интер и Аталанта завършиха наравно 2:2 в интригуващ сблъсък от шестия кръг на италианската Серия А. В 5-ата минута Лаутаро Мартинес откри с невероятен гол, но гостите обърнаха след нова красиво попадение на Руслан Малиновский в 30-ата, а след това и на Рафаел Толой  в 38-ата минута. Един Джеко донесе точката за Интер в 71-ата минута.

Федерико Димарко пък пропусна дузпа за Интер в 86-ата минута, а две минути по-късно гол на Роберто Пиколи за гостите бе отменен.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Домакините стартираха ударно и поведоха в резултата още в петата минута, когато прекрасен гол вкара Лаутаро Мартинес, който засече от въздуха центриране на Николо Барела и топката по зрелищен начин попадна в целта, а стражът Хуан Мусо бе безпомощен.

Тимът от Бергамо обаче обърна резултата още до почивката. След половин час игра украинският нападател Руслан Малиновский изравни с великолепен изстрел извън наказателното поле и не остави шансове на Хандонович за 1:1.

В 38-ата минута тимът на Джан Пиеро Гасперини напарви пълен обрат в резултата. Малиновский затрудни Ханданович с нов мощен изстрел, словенският вратар изби, но не го направи достатъчно добре и топката попадна удобно на крака на Рафаел Толой. Роденият в Бразилия защитник, шампион с Италия от Евро 2020, направи отлична мигновена добавка и опъна мрежата.

През втората част Интер натисна и успя да изравни на свой ред в 71-ата минута. Тогава Мусо направи спасяване, но Джеко бе на правилното място в точния момент и направи добавката за 2:2.

В 86-ата минута резервата Федерико Димарко пропусна уникален шанс да донесе успеха на Интер. Домакините получиха право да изпълнят дузпа заради безумна игра с ръка на Мерих Демирал. Зад топката застана Димарко, но силният изстрел на халфа се отби от напречната греда.

Драмата продължи и в 88-ата минута друга резерва - 20-годишният нападател Роберто Пиколи, вкара гол за 2:3 в полза на Аталанта, но впоследствие попадението бе отменено. Причината за това беше, че топката бе напуснала очертанията на игрището преди да се стигне до головия удар на Пиколи.

Буквално в последните секунди на 6-минутното добавено време пък Джеко можеше да отбележи втори гол в мача и да донесе победата на Интер.

Така, двата отбора поделиха точките и Интер остава без загуба от началото на сезона в първенството и е на трета позиция с 14 точки. Аталанта е пети с 11 пункта. В следващия кръг „нерадзурите“ гостуват на Сасуоло, докато бергамаските приемат Милан.