Футболната бомба на снощната вечер бе, че Карло Анчелоти бе освободен от треньорския пост в Наполи. Въпреки че неаполитанците се класираха за 1/8-финалите на Шампионската лига и разбиха Генк с 4:0, клубното ръководство все пак взе решението да уволни италианеца. 

Играчите на Наполи използваха социалните мрежи, за да изразят благодарността си към бившия си наставник.  

"Благодаря ти, тренер. Беше чест да работя с теб и с твоя екип. Срещнах специален човек през тези две години. Желая ти всичко най-добро!", написа Инсиние в своя Instagram профил. 

Халфът Фабиан Руис също благодари на Анчелоти: "Тренер, благодаря ти за всичко, което направи, бе специален за мен. Пожелавам ти всичко най-добро, където и да отидеш, защото ти го заслужаваш. Прегръщам те силно и ти желая късмет!"

"Бе специален, много повече от просто треньор... Благодаря ти за всичко, което на прави в тези почти две години. Пожелавам на теб и на екипа ти успех", написа Алан Маркес в своя профил. 

"Благодаря ти. Невероятен човек и първокласен професионалист: бе привилегия да работя с теб."

Аркадиуш Милик, Костас Манолас и Ървинг Лосано също благодариха на италианския специалист. 

"Благодаря ти, тренер, за подкрепата, която ми оказахте, и затова, че ми помогнахте да израстна като футболист и човек", написа Милик. 

"Благодаря ти за всичко, което направи за мен и за Наполи. Беше чест да си мой треньор!", написа Манолас. 

"Никой не идва случайно, хората влизат в живота ти с причина, за кратко или за цял живот. Благодаря, че футболът ми даде възможността да те срещна и да се уча от теб. Пожелавам ти успех!", гласи емоционалната публикация на Лосано.